اولین پایگاه خبری - تحلیلی مستقل در استان کرمان/ تا نخواهیم نمی توانیم/ وبلاگ شخصی روزنامه نگار کرمانی محمد هادی شجاعی
اولین پایگاه خبری - تحلیلی مستقل در استان کرمان/ تا نخواهیم نمی توانیم/ وبلاگ شخصی روزنامه نگار کرمانی محمد هادی شجاعی
روزه به عنوان عامل شفابخش روح و جسم است که رعایت اصول صحیح آن در هنگام افطار و سحر به سلامت بدن کمک می کند .
گفته متخصصان تغذیه در هنگام افطار و نیز موقع خوردن سحری نباید معده را از انواع غذاها پر کرد.
در این صورت نه تنها فعالیت دستگاهگوارش- کم نمی شود بلکه بی نظمی و شرایط سخت تری نیز به آن تحمیل می شود.
اغلب افراد هنگام افطار به علت گرسنگی و تشنگی مقدار زیادی غذا و نوشیدنی میخورند که موجب نفخ و ناراحتی معده میشود.
روزه گرفتن باعث از بین رفتن عوامل و میکروبهای بیماری زا در بدن انسان میشود به شرط آنکه روزه داران در هنگام سحر و افطار رژیم غذایی خاصی را رعایت کنند.
همچنین در زمان افطار اغلب از مواد غذایی شیرین و در هنگام سحر از مواد غذایی پروتئین دار مانند تخم مرغ, حبوب و گوشت استفاده شود.
متخصصان توصیه می کنند که روزه داران در هنگام سحر کمی زودتر از خواببرخیزند تا وقت کافی برای خوردن سحری داشته باشند و مجبور نشوند که غذارا با عجله صرف کنند.
در زمان افطار باید از پرخوری خودداری کرد و مناسباست که روزه را با یک استکان چای شیرین و یک دانه خرما باز کرد.
فاصلهایجادکردن در بین افطار و شام به مدت یک یا دو ساعت صحیح نیست و اگر غذادر زمان افطار یک باره صرف شود وقت کافی برای هضم ان تا سحر وجود خواهدداشت و معده برای خوردن سحری نیز اماده خواهد بود و اشتهای لازم به دستمی اید .