بانک مرکزی در حالی امروز از دهمین اسکناس کشور به ارزش 100 هزار ریال رونمایی می کند که با کاهش ارزش پول و قدرت خرید اسکناسهای موجود باید شاهد اسکناسهای درشتتر در آینده و اضافه شدن صفرهای جدید به آنها باشیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، چاپ اسکناس های درشت اولین مساله ای را که به ذهن عموم مردم متبادر می سازد کاهش ارزش پول ملی است و به تعبیر عامیانه و شاید هم درست عنوان می کنند که در فلان سال با اسکناس 100 ریالی چه کالایی می توانستند بخرند و امروز با اسکناس های درشت همان میزان کالا را خریداری می کنند.
بحث کنار گذاشتن چک پولهای 50 هزار تومانی هم که اخیراً توسط رئیس کل بانک مرکزی مطرح شد، احتمال ورود اسکناسهای درشت تر و چند صد هزار ریالی را در آینده نزدیک تقویت کرده است که این اسکناس ها می تواند 200 یا حتی 500 هزار ریالی باشد.
اضافه شدن صفرها به اسکناسهای بانک مرکزی در حالی است کارشناسان در حال بحث و مناقشه برسر کم کردن صفرها از اسکناسها هستند.
محمود بهمنی اخیراً اعلام کرده بود که اسکناس 10 هزار تومانی که از پایان خرداد وارد بازار می شود، به تدریج جایگزین چکپولهای موجود بانک مرکزی خواهد شد و اگر مجوز چاپ اسکناس 50 هزار تومانی وجود داشت، چکپولهای موجود از رده خارج میشد.
بهمنی تأکید کرده بود: حجم پول با تولید اسکناسهای 10 هزار تومانی تغییر پیدا نمیکند و در ازای هر 5 برگ اسکناس 10 هزار تومانی یک چکپول 50 هزار تومانی بانک مرکزی از رده خارج میشود.
بانک مرکزی در اطلاعیه برگزاری مراسم رونمایی از اسکناس 100 هزار ریالی تاکید کرده بود که چاپ و انتشار اسکناسهای درشتتر در راستای نیاز جامعه به تسهیل و تسریع در امر مبادلات پولی و بانکی صورت میگیرد.
به گزارش فارس، اسکناسهای رایج در کشور شامل اسکناسهای 100 ریالی، 200 ریالی، 500 ریالی، 1000 ریالی، 2000 ریالی، 5000 ریالی، 10000 ریالی، 20000 ریالی و 50000 ریالی است.