جمعیت جهان هماکنون به شش میلیارد و ۵۵۵میلیون نفر رسیده است و از این تعداد یک میلیارد و ۲۱۶میلیون نفر در کشورهای توسعه یافته و پنج میلیارد و ۳۳۹میلیون نفر در کشورهای در حال توسعه، زندگی میکنند.
به گزارش کرمان نیوز به نقل از ایرنا، بر اساس گزارش جمعیت جهان در سال ۲۰۰۶میلادی که از سوی سایت اینترنتی «دفتر مرجع جمعیت» به تازگی انتشار یافته است، متوسط نرخ رشد جمعیت در جهان ۱/۲درصد است که در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به ترتیب یک دهم درصد و ۱/۵درصد میباشد.
دفتر مرجع جمعیت با احتساب ادامه همین رشد، جمعیت کشورهای در حال توسعه و پیشرفته را برای سال ۲۰۲۵میلادی به ترتیب شش میلیارد و ۶۸۵و یک میلیارد و ۲۵۵میلیون نفر، پیش بینی میکند. بنا بر این گزارش، متوسط امید زندگی در جهان ۶۷سال است که در کشورهای در حال توسعه و پیشرفته به ترتیب ۶۵و ۷۷سال میباشد. با توجه به تفاوت رشد جمعیت در این دو دسته از کشورها میزان باروری کل در کشورهای در حال توسعه و پیشرفته به ترتیب برابر با ۲/۹و ۱/۶فرزند است.
باروری کل یک شاخص جمعیت شناسی است که تعداد موالیدی را که یک زن در دوران باروری به دنیا میآورد، نشان میدهد. این میزان با رشد جمعیت رابطه مستقیم دارد. به طوری که در تجربه رشد جمعیت بالا، زنان فرزندان بیشتری را به دنیا خواهند آورد و هر چه که از میزان باروری کاسته شود، رشد جمعیت هم کاهش مییابد. بنا بر این گزارش، جمعیت کنونی ایران ۷۰میلیون و ۳۰۰هزار نفر اعلام شده که با رشد ۱/۲درصد، جمعیت کشور در سالهای ۲۰۲۵و ۲۰۵۰میلادی به ترتیب بیش از ۸۹و ۱۰۱میلیون نفر میرسد.
میزان کنونی باروری کل در کشور ۲تولد به ازای هر زن است که نسبت به سال گذشته، اندکی کاهش داشته است. جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که پس از یک دوره رشد بالای جمعیت، به طور شایستهای توانسته این نرخ رشد را کاهش دهد. اما با توجه به جمعیت جوانی که نتیجه باروری بالای دهه ۶۰در کشور است، در معرض افزایش زاد و ولد البته نه به میزان سابق ( ۳/۹درصد رشد) میباشد. امید زندگی در کشور ۷۰سال است که به تفکیک جنسیت برای زنان ۷۲و مردان ۶۹سال میباشد.